Najjeftinije karte u historiji Mundijala

Brazil, 2014

Brazil, 2014

Svjetska fudbalska federacija (FIFA) saopćila je da će ulaznice za predstojeće Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine biti najjeftinije u historiji održavanja Mundijala.

Generalni sekretar FIFA-e Jerome Valcke izjavio je da će ulaznice za 70 posto utakmica na SP-u u Brazilu biti jeftinije nego na prethodnim Svjetskim prvenstvima istakavši da će cijene karata biti poznate 19. jula.

U saopćenju FIFA je pohvalila i organizaciju Kupa Konfederacija u Brazilu, koji je u nedjelju završen pobjedom Brazila u finalu nad Španijom, rezultatom 3:0.

Tokom održavanja Kupa Konfederacija diljem Brazila su organizovani protesti zbog skupe organizacije nastupajućeg Svjetskog prvenstva, korupcije, ali i lošeg rada pojedinih javnih preduzeća.

Demonstranti su optužili FIFA-u da stiče veliki profit izuzet od oporezivanja poručivši kako bi velika sredstva koja FIFA ulaže u pripremu međunarodnih fudbalskih događaja trebalo ulagati u izgradnju bolnica, puteva i škola.

S druge strane, zvaničnici FIFA-e nisu željeli da komentarišu pitanja o sigurnosti napomenuvši da Vlada Brazila treba da osigura potrebne uslove za odigravanje utakmica.

Posted by on 2013-07-02. Filed under Sport, Svjetsko fudbalsko prvenstvo. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login