Najučinkovitiji lijek za bolno grlo

bolno grlo

bolno grlo

Što učiniti kada vas boli grlo? Umjesto da odmah posegnete za antibioticima, isprobajte neka zdravija rješenja.

Aspirin je jedan od najučinkovitijih lijekova za bolno grlo, pokazuje najnovije istraživanje koje su proveli naučnici s University of Cardiff Common Cold Centre. Tableta ili dvije aspirina otope se u vodi, a potom se grgljaju – ne gutaju – te smanjuju upalu grla i to za dva sata. Učinak je trajao dulje od šest sati.

Proizvodi s mentolom koji se inhaliraju također su se pokazali korisnima. Usto, djeluju neke vrste meda koje sadrže sastojke učinkovite u borbi protiv raznih vrsta bakterija što uzrokuju upalu grla. Med je svojevrstan anestetik, a pokazalo se i da ublažava kašalj, posebno kod djece.

Ima još jedna učinkovita metoda koja pomaže kod upale grla, a riječ je o akupunkturi uha. ‘Ta metoda nije naučno dokazana, ali pokazalo se da djeluje. Možda je riječ o placebu, ali svejedno je pokazala rezultate’, pojasnio je profesor Ron Eccles, voditelj istraživanja.

Posted by on 2013-12-17. Filed under Magazin, Zdravlje & Ljepota. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login