Najveća greška koju radite u krevetu

seks

seks

Maženje nakon seksa jedan je od najlakših načina kako je potakneti da se stalno vraća po još, nalaže nedavno ispitivanje Kanadskog vijeća za informiranje i edukaciju o seksu te proizvođača kondoma Trojan.

Ispitano je 2400 Kanađana o posljednjem putu kada su se seksali. Kod žena koje su se mazile s partnerom nakon seksa otprilike 6 do 10 minuta, 71 posto njih, seksualno iskustvo je ocijenilo kao “jako ugodno“, u usporedbi sa samo 41 posto žena koje su se mazile kraće.

Štoviše, postkoitalna intimnost je ženama jednako važna koliko i predigra kada je riječ o užitku, kaže autorica studije dr. Robin Milhausen, profesorica seksologije na sveučilištu Guelph.

To je možda zato što su ženska (i muška) tijela nakon seksa prepuna okitocina – hormona zasluženog za povezanost – zbog čega žude za više pažnje. Osim toga, žene se nakon seksa često osjećaju ranjivo. Nekoliko minuta maženja pokazat će joj da vam je stalo do nje.

“Ovo je jedna od najlakših stvari koje možete napraviti da poboljšate vezu“, kaže Milhausen. ”To je vrlo važna i često propuštena prilika za povezivanje.“

Većina ljudi u studiji nije ispunila tih 6 minuta: 17 posto ispitanika nije se uopće mazilo, a 36 posto njih se mazilo manje od pet minuta. Stoga, nakon idućeg seksa, privucite partnericu bliže i neka nasloni svoju glavu na vaša prsa, predlaže Milhusen.

Odvojite barem 6 minuta za igranje s njenom kosom, mazite je po leđima, ljubite je u obraz ili čelo i dajte joj komplimente o tome koliko vam je ugodno s njom. Što vi dobivate od toga? Istraživanje je pokazalo da maženje i muškarcima podiže samopouzdanje.A budući da je nakon maženja partnerica zadovoljnija vašom vezom, postoji šansa da će ubuduće biti više raspoložena za seks.

Posted by on 2017-02-17. Filed under Ljubav & Seks, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login