Narodno pozorište Mostar: Poklon predstava „Alfa Beta“

Narodno pozorište u Mostaru poklanja svojoj vjernoj publici izvedbu predstave „Alfa Beta“ E.A Whiteheada, u režiji Saše Oručevića, u okviru obilježavanja svoje sedamdesete godišnjice. Predstava će biti odigrana u petak, 17.01., u Studiju 64, sa početkom u 20 sati.

NP Mostar, Narodno pozorište
NP Mostar, Narodno pozorište

„Alfa Beta“ se bavi bračnim odnosima, odnosima u porodici uopćeno, propitujući instituciju braka sa pozicije izbora ulaska ili ne u ovu zajednicu, kakve reperkusije na naš život on ostavlja i šta sa sobom kroz vrijeme brak nosi.

Zanimljiva, dinamična i univerzalna priča o ljudskoj otuđenosti, otuđenosti od sebe i od drugih. Priča o dubokim intimnih strahovima oslikanim u likovima bračnih partnera koji proživljavaju vlastite krize izbora i odluka koje oblikuju njihove živote. Propitujući smisao braka, likovi dovode pod znak pitanja i uvriježene vrijednosti koje su uz brak vezane, i postavljaju pitanje da li su naša očekivanja prevarena?

Glumačku postavu čine Fatima Kazazić i Saša Oručević, a scenografiju i kostimografiju potpisuje Sabina Trnka.

Podsjećamo, ovo je još jedan u nizu događaja kojim NPM obilježava svoj jubilej. A do kraja sezone očekuje Vas još mnogo toga!

Dan kasnije, u subotu, 18.01., u 20 sati na Velikoj sceni NPM-a biće odigrana prva repriza predstave „Dođite-do’ćemo“ autorice i redateljice Nine Lončar.

Riječ je o komediji koju je Sveučilišni teatar pripremio u koprodukciji s udruženjem Mentalist. U predstavi igraju: Ilija Čović, Marija Bešlić, Marko Vračević, Matea Vladić, Matej Musa i Nina Lončar.

Posted by on 2020-01-14. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login