“Naša svakodnevna priča” bh. adut za Oscara

Naša svakodnevna priča

Naša svakodnevna priča

Osamdeset i jedna zemlja kandidirala je svoja ostvarenja za najbolji strani film na 88. dodjeli Oscara, objavila je u četvrtak američka Akademija filmskih umjetnosti i znanosti.

Popis zemalja koje su kandidirale svoje filmove uključuje ranije višekratne dobitnike poput Francuske, Italije i Španjolske, ali i one koje se pojavljuju prvi puta kao što je Paragvaj, javlja Hina.

Hrvatsko društvo filmskih djelatnika odabralo je za hrvatskog predstavnika za nagradu Oscar, film “Zvizdan” Dalibora Matanića, hrvatsko-srpsko-slovensko-crnogorska koprodukcija, film “Ti mene nosiš”, nastao prema scenariju i u režiji Ivone Juka, crnogorski je kandidat, a bosanskohercegovački adut je “Naša svakodnevna priča” Ines Tanović, koprodukcija BiH, Hrvatske i Slovenije.

Osamdeset i osma ceremonija dodjele Oscara bit će održana 28. veljače sljedeće godine, a nominacije će biti objavljene 14. siječnja.

Prošle je godine nagradu za najbolji strani film dobila “Ida” Poljaka Pawela Pawlikowskog.

Posted by on 2015-10-12. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login