“Naša svakodnevna priča” dobitnik nagrade “Vila”

Naša svakodnevna priča

Naša svakodnevna priča

“Naša svakodnevna priča”, film rediteljke i scenaristice Ines Tanović, dobitnik je nagrade “Vila” za najbolji dugometražni igrani film na 4. Tuzla Film Festivalu, koji je održan od 16. do 20. septembra.

Odluku o dobitnicima nagrada u kategoriji dugometražnih igranih filmova donio je žiri u sastavu – producentica Diloy Gülün, teatrolog Srđan Vukadinović i reditelj Ahmed Imamović.

Uz film Ines Tanović, u selekciji su bili i “Hiljadarka” Nenada Đurića, “Ničije dijete” Vuka Ršumovića, “Bićemo prvaci sveta” Darka Bajića i “Gorčilo – jesi li to došao da me vidiš?” Milana Karadžića.

Proteklog vikenda film “Naša svakodnevna priča” prikazan je i na 18. Festivalu Slovenskog Filma u Portorožu, gdje je naišao na fantastične reakcije publike, saopćeno je iz producentske kuće “Artikulacija”.

Film Ines Tanović svjetsku premijeru imao je na 21. Sarajevo Film Festivalu, a potom je prikazan i na festivalu u Montrealu. U narednom periodu vidjet će ga publika i na Raindance Film Festivalu, Cottbus Film Festivalu, Eastern Neighbours Film Festivalu, Cairo Film Festivalu, Thesaloniki Film Festivalu, Goteborg Film Festivalu, te Palm Springs Film Festivalu.

Bh. kandidata za nagradu Oscar od 23. septembra moći će pogledati sarajevska publika u multipleksu Cinema City.

Uloge su ostvarili Uliks Fehmiu, Emir Hadžihafizbegović, Jasna Ornela Bery, Vedrana Seksan, Maja Izetbegović, Nina Violić, Marko Mandić, Boro Stjepanović, Goran Bogdan, Aleksandar Seksan, Enis Bešlagić, Mirvad Kurić, Goran Navojec, Moamer Kasumović i Božo Vrećo.

Posted by on 2015-09-21. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login