Nastavlja se prodaja slika za Roditeljsku kuću u Sarajevu

Slikari srcem za djecu oboljelu od rakaNa humanitarnoj izložbi “Slikari srcem za djecu oboljelu od raka” prodano je dosta slika i prikupljeno oko 3.200 KM, a ukupan prihod je 7.000 KM jer je većina slika prodana i ranije.

Sekretar Udruženja Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH Jasna Vatreš kaže Feni da je ostalo još nešto slika koje će zainteresirani moći kupiti naredne sedmice u Roditeljskoj kući.

Izložba je održana u krugu Roditeljske kuće na lokalitetu Jezero u Sarajevu, među kupcima je bilo ljudi i iz drugih gradova, a neki su plaćali i više da bi pomogli roditeljskoj kući.

Izložba “Slikari srcem za djecu oboljelu od raka” održana je na inicijativu Umjetničke kolonije Majevica iz Srebrenika u namjeri da se pomogne rad Roditeljske kuće, a u toj humanoj akciji svoja umjetnička djela donirali su slikari iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Slovenije, BiH i Austrije.

Roditeljska kuće otvorena je 2016., a njene sadržaje je dosad koristilo oko 60 obitelji. To je mjesto gdje, za vrijeme liječenja na Hematoonkološkom odjelu Pedijatrijske klinike KCUS-a, borave djeca oboljela od raka i njihove porodice a dolaze izvan Kantona Sarajevo.

Osim smještaja, u kući su za njih osigurane osnovne životne i higijenske namirnice, psihosocijalna pomoć i podrška, a vrijeme provode zajedno s porodicom što je važno u procesu liječenje raka koje dugo traje. Izgrađena je donatorskim sredstvima, a bez te podrške djeca i roditelji ne bi imali pogodnosti koje im se trenutno nude u tom objektu.

Da bi nastavila nesmetano raditi potrebno je sistemsko rješenje.

Posted by on 2017-04-02. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login