Nastavljeni protesti u Sarajevu

Sarajevo, protestiGrađani Sarajeva su se okupili ispred zgrade Predsjedništva BiH, kako bi na miran način izrazili svoje nezadovoljstvo postojećim stanjem u zemlji. Građani u svojim zahtjevima traže smjenu kompletne Vlade FBiH i KS-a, puštanje uhapšenih demonstranata i ukidanje kantona.

Danas se okupilo oko 500 građana. Jedna od učesnica kaže da je razočarana što danas  nema više ljudi. -Trebalo nas je biti mnogo više da mirnim prosvjedima pokušamo nešto promijeniti – kazala je ona, te dodala da  je protiv nasilnog ponašanja,rušenja i paljenja „jer se time ništa ne može riješiti”.

Demonstrantima koji su se danas okupili ispred Policijske uprave Centar u Sarajevu sa zahtjevom da budu pušteni uhapšeni na protestima u petak, obratio se šef Kriminalističke  policije prve PU Centar  Mirsad Šukić koji je  kazao da niko u pritvoru nije zadržan. On je naglasio da u MUP-u nema niti jedna uhapšena osoba, dodavši da je bilo privedeno 20 osoba, od kojih  je 10 predato u nadležnost Kantonalnog tužilaštva.

Posted by on 2014-02-09. Filed under Sarajevo, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login