Negativne vijesti o BiH razlog su izostanka investicija

investicijeU Sarajevu je danas potpisan Sporazum o suradnji između Vanjskotrgovnske komore BiH (VTKBiH) i Komore za trgovinu i industriju Burse (Republika Turska) koji predviđa ojačavanje i unapređivanje privredne suradnje između BiH i Turske.

Sporazum su potpisali predsjednik VTKBiH Bruno Bojić i predsjednik Uprave Komore za trgovinu i industriju Burse Celal Sonmez.

Bojić je pozvao turske privrednike na aktivniju suradnju te investiranje u BiH.

“BiH je zemlja pogodna za investicije i nadamo se da će potpisani sporazum ojačati temelje vanjskotrgovinske saradnje s Bursom”, kazao je Bojić.

Sonmez smatra da su jedan od razloga za izostanak investicija u BiH svakodnevne “pretjerano negativne vijesti koje se plasiraju o BiH”.

“Stoga je ovaj sporazum veoma bitan i mi ćemo nastojati da dovedemo bh. privrednike u Bursu i upriličimo susrete s privrednicima Burse radi međusobnog upoznavanja i razmjene ideja”, kazao je Sonmez.

Zaključeno je da VTKBiH i Komora za trgovinu i industriju Burse mogu surađivati na poljima prehrane, metalske i automobilske industrije te turizma.

Posted by on 2012-03-28. Filed under Ekonomija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login