Nenad Marković preuzima Aris?

Nenad Marković

Nenad Marković

Naš proslavljeni košarkaški reprezentativac i bivši selektor Nenad Marković (45), prema pisanju grčkih medija, trebao bi već nakon današnjeg duela 11. kola grčke lige KAO Drame i prvaka Evrope Olympiacosa preseliti u Solun, gdje će preuzeti tim slavnog Arisa.

Neno bi, naime, trebao zamijeniti Grka Vangelisa Aggeloua (51 g), koji je nakon devet godina uveo Aris u finale Kupa Grčke, ali je prošle sedmice preuzeo turski Anadolu Efes.

Navodno Markovića od selidbe u Solun dijeli samo činjenica da vlasnici Drame žele za svog trenera, koji ih je prošle sezone spasio ispadanja, a ove već imaju skor izvrsnih 5-5, iskamčiti odštetu. Član KAO Drame ostao bi i dalje naš reprezentativac Edin Bavčić. Marković je kao igrač, između ostalih, nosio dres grčkih timova Olympisacosa i Panioniosa, čiji je bio i trener, pa bi mu Aris trebao biti treći grčki klub u karijeri, koju je počeo kao trener Bosne ASA BHT.

Posted by on 2013-12-30. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login