Neno Belan i Fiumensi objavili novi album “Sanjaj”

Neno Belan

Neno Belan

Slavni hrvatski kantautor Neno Belan objavio je dugoočekivani studijski album “Sanjaj” sa svojim bendom Fiumensima, saopštili su iz izdavačke kuće Dalas rekords.

Od albuma ”Oceani ljubavi” prošlo je šest godina, a Belan i na novom studijskom izdanju ostaje vjeran ljubavnoj tematici i neguje pozitivan sanjarski pristup.

Kako i sam kaže, posljednjih petnaest godina njegovi se albumi ne doživljavaju kao nova izdanja već kao kolekcija hit singlova.

Tako su i sada na ovom albumu singlovi koji su mesecima zauzimali vrhove top lista.

Riječ je o hitovima ”Ulicama grada (Pjesma sreće)” s Ljetnim kinom koja je 2013. godine osvojila Porin za pesmu godine, ”Tvoj glas”, duet s Majom Posavec koji je ovjenčan 2016. godine Porinom za najbolju vokalnu saradnju, ”Jer je pjesma dio nas” sa Zagrebačkog festivala 2015. godine, ”Anđela, anđele” u kojoj je gostovao ugledni riječki gitarista Hal.

”Nedir nad morem plavim” je jedna od retkih koju nije napisao Belan, a singl ”Sanjaj!” je iz dječjeg mjuzikla ”Čarobnjak iz Oza”.

Prošle godine poseban uspeh je doživio dječji mjuzikl ”Matilda” za koji je Belan napisao muziku, a na albumu je pjesma ”Čaroban je dečji svijet” u kojoj gostuje dječji hor iz mjuzikla.

Na albumu je i pesma ”S Mure na more Jadransko” koju Neno izvodi s Vladom Kreslinom, vodećim slovenačkim kantautorom.

Kao posebnu ekskluzivu, novi album ”Sanjaj!” donosi ”Vino noći”, do sada neobjavljen live duet s Josipom Lisac.

Izveli su ga prošle godine na rasprodatom koncertu za Dan zaljubljenih u Domu sportova kojim je Neno obilježio 30 godina muzičkog stvaralaštva.

Produkciju albuma uz Belana, potpisuju Srđan Sekulović Skansi i Igor Ivanović, a grafički dizajn Marko Nemec.

Album ‘Sanjaj” je peto izdanje objavljeno otkad je Belan započeo saradnju sa Fiumensima.

Posted by on 2017-03-23. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login