Neuspjela prodaja akcija Olimpijskog centra Jahorina

Jahorina
Jahorina

Investiciono-razvojna banka Republike Srpske (IRB RS) nije uspjela prodati 21 posto akcija Olimpijskog centra “Jahorina“, jer se niko nije prijavio za kupovinu koja je bila otvorena od 23. do 31. decembra prošle godine – potvrđeno je u IRB-u.

U IRB-u kažu da neće ponovo pokušavati prodati akcije “Jahorine“ na Banjalučkoj berzi.

Naš pravi cilj je bio da ispitamo tržišnost akcija OC “Jahorina“, odnosno njenu likvidnost i stvarnu tržišnu vrijednost – uvjeravaju u IRB-u.

IRB je u prethodnom periodu kupila 15 miliona KM vrijedne obveznice Olimpijskog centra “Jahorina“, s klauzulom koja omogućava konverziju obveznica u akcije.

Olimpijski centar od početka ima problema s otplatom obaveza po osnovu emitovanih obveznica i već sada duguje dva anuiteta IRB-u.

Iz Olimpijskog centra su IRB-u predložili konverziju obveznica u akcije, po cijeni od jedne KM, koliko je sada nominalna vrijednost.

Međutim, u IRB-u su smatrali da je ta vrijednost precijenjena i da akcije Olimpijskoh centra “Jahorina“ vrijede znatno manje, što se pokazalo tačnim jer se niko nije prijavio da kupi 10.213.256 akcija Fonda za restituciju za 10.213.256 KM.

Posted by on 2014-01-14. Filed under Ekonomija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login