New Order na Exit festivalu 2012.

New Order

New Order

Main Stage Exit festivala 2012. ponovo će postati mjesto gdje nastaje muzička historija. Exit sa ponosom najavljuje da će New Order, jedan od najpriznatijih i najuticajnijih bendova današnjice nastupiti na Petrovaradinskoj tvrđavi u petak 13. jula 2012. u Novom Sadu.

Bend koji i dalje drži rekord za naprodavaniji singl na vinilu od 12 inča svih vremena, apsolutni hit iz 1983. „Blue Monday“ nastavlja da bude nevjerovatno aktuelan i popularan čak trideset godina nakon njegovog objavljivanja.

Kombinujući rock i pop sa elektronskom i dence muzikom, i energijom tadašnjih underground klubova, stvarajući hit za hitom i konstantno pomjerajući granice, New Order su uspostavili standarde kakve će mnogi godinama kasnije pratiti.

„Svi smo uzbuđeni što će New Order nastupiti na Exitu ove godine. Ko može da zaboravi klasike poput „Love Will Tear Us Apart“, „Bizarre Love triangle“ i naravno najčuveniji „Blue Monday“. Ne mogu da dočekam da ih čujem na Exitu a siguran sam da su i fanovi podjednako uzbuđeni”, rekao je Bojan Bošković, generalni menadžer Exit festivalа.

Na ovogodišnjem Exit festivalu nastupiće i portugalska world music senzacija Buraka Som Sistema. Njihov miks angolskog kuduro zvuka, snažni multietnički geto fank ritmovi i nevjerovatni plesači te MC-ijevi iz celog sveta, uživo ostavljaju publiku bez daha. Dobitnici MTVEurope nagrade definitivno će biti zaduženi za najrazigraniju noć na festivalu.

Uzbudljive vijesti donosi i slavna Dance Arena gde će u petak 13. jula Cadenza Records pripremiti nezaboravnu zabavu sa svojim top izvođačima. U Novi Sad tom prilikom stižu Luciano, Reboot live, Kenny Larkin, Robert Dietz i Maayan Nidam.

Čileanski DJ i producent Luciano svoj put gradio je uz brojne inicijatore latinske elektronske muzičke scene. Sada živi u Švicarskoj i miks čileanskog i švicarskog identiteta u njegovoj muzici predstavljen je kroz posebnu mješavinu koju čine deep techno i electro zajedno sa njegovim prepoznatljivim groovy i minimal ritmovima.

Reebot će se ponovo naći za pultovima Dance Arene, sa još jednim inspirativnim live nastupom koji obuhvata čitav spektar od deep minimal i electro tech vajbova pa sve do old school house zvuka.

Kenny Larkin jedan je od lidera Detroitskog techna u elektronskoj muzičkoj industriji i preko dvadeset godina njegovi nastupi su poseban doživljaj, a susret sa publikom na Dance Areni će svakako biti za pamćenje.

Robert Dietz je izgradio svoj jedinstveni muzički pristup na frankfurtskoj klupskoj sceni kreirajući hiponotišući, seksi zvuk. Još jedno važno ime ove etikete svakako je Maayan Nidam aka Miss Fitza, čija raznolikost u muzičkom izrazu  i savršen osjećaj za groove i funk obećavaju plesnu i zavodljivu noć na Dance Areni.

Posted by on 2012-02-05. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login