Nezapamćeno interesovanje za ulaznicu za meč BiH-Grčka

BiHJutros od 9.00 sati u poslovnici Centrotransa u Zenici počela je prodaja ulaznica za utakmicu nogometnih reprezentacija BiH i Grčke koja će 22. ovog mjeseca biti odigrana na Bilinom polju.

Ulaznice za susret su jedna od traženijih i vrednijih hartija u našoj zemlji ovih dana, o čemu svjedoči i 50-metarski red formiran ispred prodajnog mjesta, a brojni Zeničani proveli su noć na ulici čuvajući svoje mjesto u redu.

Kada je poslovnica Centrotransa jutros otvorena, u redu su počeli ulaziti da kupuju karte. Prodaju ulaznica osiguravaju čak i policijske snage, a red onih koji žele mjesto na Bilinom polju u Zenici protego se do sarajevske Štrosmajerove ulice.

„Došao sam jučer u 18.15 sati. Čekao sam da vidim ko će prvi stati, da ne pravimo odmah gužvu. Cijelu noć smo pjevali, jeli, zezali se, a očekujemo najbolji rezultat. Nadam se da ćemo, ipak, vidjeti Pjanića na utakmici“, kazao je u izjavi za agenciju Anadolija Nihad Aličković.

Tarik Ramadan došao je sinoć u 20 sati, a već tad je bio dvadeseti u redu.

„Nisam nikako spavao. Idem na utakmicu sa djetetom. Očekujem pobjedu“, kazao je Ramadan.

A bilo je onih koji su došli i iz drugih gradova BiH samo da bi kupili karte.

„Došao sam jučer u 17.30 u Sarajevo sa kolegama iz Zenice. Malo smo se smrzli, ali dobro nam je bilo, dobri su momci u Sarajevu, a i policajci su bili korektni. U Zenici nismo mogli čekati, jer su se ljudi već u 15 sati popodne počeli skupljati, pa smo morali doći u Sarajevo“, kazao je Zeničanin, dodavši da se i on nada pobjedi.

Pretpostavlja se da je Zenici dostavljeno oko 1.000 ulaznica za istočnu i zapadnu tribinu, a u prodaji je oko 6.000 ulaznica podijeljenih na 23 prodajna mjesta u državi. Jedna osoba može kupiti najviše dvije ulaznice uz predočenu ličnu kartu, dok je zabranjena prodaja maloljetnim osobama.

Iako je na prodajnom mjestu u Zenici primjetna nervoza, nisu zabilježeni incidenti, a područje osigurava i veliki broj pripadnika MUP ZDK-a.

Posted by on 2013-03-06. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login