Nigerija savladala BiH

Nigerija, BiHFudbalska reprezentacija BiH poražena je i u drugoj utakmici na Svjetskom prvenstvu. Od izabranika Safeta Sušića bila je bolja Nigerija rezultatom 1:0.

Poništen je čist pogodak Edina Džeke u prvom poluvremenu, ali su i zakazali mnogi naši reprezentativci koje je stigao umor u završnih pola sata. Nigerija je trkački “ubila” BiH, što se pokazalo ključnim u porazu, kojim su Zmajevi ostali bez šanse da se plasiraju u osminu finala.

BiH je sjajno otvorila utakmicu. Već u četvrtoj minuti u akciji su bili Džeko i Medunjanin, naš veznjak proigrava Pjanića, ali igrač Rome je bio u zaleđu.

U desetoj minuti briljantan prodor napravio je Bešić, pretrčao skoro 50 metara, a onda s vrha kaznenog prostora šutirao preko gola.

Sve ove prilike bile su najava onoga što se desilo u 21. minuti – Džeko je postigao pogodak na dodavanje Misimovića, no sudija sa Novog Zelanda ga je poništio. Užasna odluka sudije jer naš napadač nije bio u nedozvoljenoj poziciji!

U narednih sedam minuta uraganski napadi BiH – Džeko u 25. minuti izlazi sam ispred Enyeme, no šutira ravno u nigerijskog golmana, da bi dvije minute potom šutao Pjanić, ali je Enyema opet bio siguran.

U jeku naših napada Nigerija je povela. U 29. minuti Emenike je, čini se uz prekršaj, pretrčao Spahića, ubacio na peterac za Odemwingiea, koji zakucava loptu iza leđa Begovića.

BiH je do kraja poluvremena imala još jednu dobru priluku za pogodak, no Džeko je sa desetak metara, neometan, loše šutao.

U drugom poluvremenu reprezentativce BiH sustigao je umor i do kraja nisu uspjeli do pogotka i izejdnačenja. Najbliži tome bio je Džeko u 93. minuti kada je pogodio stativu.

Posted by on 2014-06-22. Filed under Sport, Svjetsko fudbalsko prvenstvo. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login