Nik Wallenda prešao Grand Canyon

Nik Wallenda

Nik Wallenda

Poznati hodač po žici, 34-godišnji Nik Wallenda prešao je Grand Canyon u američkoj saveznoj državi Arizoni hodajući bez zaštitnih užadi na 450 metara visine, prenose strani mediji.

Sve vrijeme dok je hodao po žici glasno je molio. Gotovo 23 minute Wallenda se borio i s vjetrom koji je bio snažniji nego što se predviđalo.

Nemate pojma koliko me jako bole ruke, rekao je novinarima nakon prijelaza na drugu stranu zabačenog dijela kanjona pod upravom Navajo Indijanaca te nakon što je zagrlio suprugu i troje djece.

Pothvat je uživo prenosio Discovery Channel u noći na ponedjeljak u 200 zemalja svijeta.

Wallenda po žici hoda od svoje druge godine. Riječ je o obiteljskoj tradiciji koja se održava već sedam generacija. Wallende su generacijama cirkuski hodači po žici, a prijelaz preko Grand Canyona posvetio je pokojnom pradjedu Karlu, koji je 1978. u Puerto Ricu pao s užeta i pritom smrtno stradao.

Pothvatom je nadmašio lanjski, kada je postao prvi čovjek na svijetu koji je na žici prehodao dio iznad slapova Niagare, prešavši tako američko-kanadsku granicu na visini od 62 metra.

Nakon Grand Canyona Nik se sprema na sličan način osvojiti egipatske piramide, Eiffelov toranj ali i mnoga druga mjesta u svijetu.

Posted by on 2013-06-24. Filed under Magazin, Uspjeh & Karijera. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login