Nivo borbe protiv korupcije u FBiH na jako niskom nivou

korupcijaNivo borbe protiv korupcije u Federaciji BiH je na jako niskom nivou i očekujemo od institucija sistema, prije svega Federalnog parlamenta, da pronađe mehanizam kako da postojeće kapacitete iskoristi za istinsku borbu protiv korupcije i sankcionisanje svih koji krše zakon, a uključeni su u sistem korupcije – rekao je za Fenu direktor Antikorupcijske mreže u BiH (Account) Eldin Karić.

On je, komentirajući neusvajanje seta antikorupcijskih zakona u Federalnom parlamentu, naglasio da ukoliko nadležne vlasti nisu u stanju da na osnovu postojećih kapaciteta pronađu način za tu borbu, da onda makar pronađu neke druge mehanizme ili formiraju druge institucije koje će to moći.

Karić smatra da postojeće stanje jedino odgovara onima koji generišu korupciju u BiH.

‘Sada je samo pitanje da li za to postoji politička volja, a ukoliko ne postoji volio bih da makar neko kaže ko su ti koji ne dozvoljavaju taj proces’ – naglasio je on.

Posted by on 2013-12-20. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login