Njemačka ambasada finansirala uređenje jezera Starača

riba, poribljavanje

poribljavanje

Članovi Udruženja “Bistro!” su sa ribolovcima iz Ilijaša i Udruženja sportskih ribolovaca “Sarajevo 1906” organizovali u subotu druženje i poribljavanje jezera Starača u Ilijašu, čemu je povod bio završetak radova revitalizacije i uređenja jezera koji je finansijski podržala Ambasada Njemačke u BiH.

Vrijednost ovih radova je bila 6.000 KM koje su utrošene u izradu drenaža i uređenje pristupnog puta, izgradnju septičke jame, te kupovinu građe za izgradnju sanitarnog čvora od koje je izgrađen i jedan hladnjak, saopćeno je iz Udruženja “Bistro!”.

“Koristim priliku da se zahvalim osoblju Njemačke ambasade koje očekujemo da nas uskoro i posjete, i siguran sam da će i oni biti zadovoljni onim što smo uspjeli uraditi sa sredstvima koje su nam donirali”, kazao je predsjednik Udruženja “Bistro!” Adnan Osmanagić.

Jezero je poribljeno sa oko 80 kilograma kalifornijske pastrmke i uveden je poseban režim ribolova. Cijena dnevne dozvole je 10 KM i ribolovci mogu ponijeti dvije pastrmke i šest drugih vrsta bijele ribe, osim šarana, amura i štuke.

“Svi ribolovci će detaljnije informacije dobiti na jezeru prilikom kupovine dozvole od ribočuvara. Molimo ribolovce da se pridržavaju pravila, jer će se, u protivnom, podnosti prekršajne prijave”, rekao je Senad Kapo, potpredsjednik Udruženja “Bistro!”.

 

Posted by on 2013-11-10. Filed under Ilijaš, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login