Njemačka i dalje treba njegovatelje iz BiH

njegovateljiDelegacija Agencije za rad i zapošljavanje BiH održala je u Sarajevu radni sastanak s delegacijom Savezne agencije za zapošljavanje SR Njemačke na kojem je analiziran dosadašnji rad i nastavak saradnje na implementaciji Dogovora o posredovanju radnika iz Bosne i Hercegovine u Njemačku na poslove njegovatelja.

Na sastanku je iskazano obostrano zadovoljstvo implementacijom Dogovora, te je Agencija za rad i zapošljavanje BiH dobila priznanje za efikasan rad.

Budući da na tržištu rada SR Njemačke i dalje nedostaje veliki broj njegovatelja dogovoreno je da implementacija Dogovora bude nastavljena na način da se kandidati mogu prijavljivati putem Javnog poziva ili putem programa za zapošljavanje kod poznatog poslodavca.

Također, potvrđeni su dogovoreni uvjeti novog javnog poziva koji će, za razliku od prošlog, biti konstantno otvoren i neće sadržavati ograničenje broja radnika koji mogu otići na rad u SR Njemačku.

Predstavnici Agencije za rad i zapošljavanje BiH informirali su njemačku delegaciju da je novi javni poziv već kreiran u saradnji sa svim zavodima za zapošljavanje, te da će sutra biti objavljen na web stranici Agencije i na za to predviđenim prostorima sva tri zavoda za zapošljavanje, odnosno u kantonalnim službama zapošljavanja, saopćeno je iz Agencije za rad i zapošljavanje BiH.

Posted by on 2013-10-10. Filed under Ekonomija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login