Njemačka: Štrajk željezničara zaustavio međugradske vlakove

Deutsche Bahn

Deutsche Bahn

Štrajk željezničara zbog spora oko plaća s poslodavcem zaustavio je u ponedjeljak širom Njemačke međugradske vlakove, objavila je željeznička tvrtka Deutsche Bahn.

Četverosatni štrajk bi se trebao završiti u 9 sati, no glasnogovornik Deutsche Bahna rekao je da su kašnjenja i otkazivanja trajati čitav dan, izvještava Hina.

Štrajk je organiziran nakon što je u subotu sindikat EVG-a napustio pregovore o plaćama s tom željezničkom tvrtkom, a pogodit će putnike na lokalnim, regionalnim i dugim linijama, kao i teretni promet.

EVG traži povećanje plaća od 7,5 posto, dok su državne željeznice ponudile pet posto u dvije faze i jednokratnu isplatu 500 eura. U Deutsche Bahnu tvrde da bi plaće tako narasle 7,1 posto.

Tvrtka smatra da je odluka sindikalaca da prekinu pregovore izazvala “posve nepotrebnu eskalaciju” koja će naštetiti putnicima za božićne blagdane.

Posted by on 2018-12-10. Filed under Ekonomija, Svijet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login