“Njuškalo” u četvrtak u Pozorištu mladih

Njuškalo, Pozorište mladihNjuškalo, Pozorište mladih

U četvrtak, 28. novembra, sa početkom u 20 sati na repertoaru sarajevskog Pozorištu mladih je predstava “Njuškalo” Anthonyja Shaffera u kojoj igraju Mario Drmać i Edin Avdagić.

Šta dobijete kada pomiješate najbolji triler Agathe Christie, verbalnu briljantnost jednog Tom Stoparda i socijalnu kritiku John Osbornea? Jezovitu atmosferu, duhovite dijaloge i misteriju?! Rezultat je “Njuškalo”, jedan od najizvođenijih komada Anthonyja Shaffera, koji je doživio i nekoliko TV i filmskih adaptacija.

Ekscentrični pisac krimića Andrew Wyke poziva Miloa Tindlea, ljubavnika svoje žene u kuću kako bi ga nagovorio na pljačku koja treba da rezultira prevarom osiguravajućeg društva.

Ono što počinje kao tipična melodrama o prevarenom ljubavniku prelazi duhovitim i iskričavim dijalozima u mračnu igru u kojoj jedan od likova na kraju potpuno gubi svoj identitet.

“Njuškalo” je poput najuzbudljivije utakmice pune neočekivanih obrata u kojem se do samog kraja ne zna ko je pobjednik.

Posted by on 2013-11-27. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login