Noć teatra u BiH

Noć teatra u BiHBosansko narodno pozorište Zenica četvrti je put koordinator teatarske manifestacije Noć teatra BiH, koja će biti održana u subotu, 16. novembra.

Cjelokupan program četvrte Noći teatra u našoj zemlji možete naći ovdje.

Cilj ove teatarske manifestacije, koja ima međunarodni karakter, je da okupi sve radnike i ljubitelje teatarske umjetnosti i ujedini ih u promociji teatarske i izvedbene umjetnosti i ostavlja mogućnost publici da upozna pozorište i iz jedne potpuno druge vizure posjećujući scenske izložbene prostore, radionice i da se upozna sa glumačkim ansamblom i uposlenicima pozorišta.
Na ovogodišnjoj manifestaciji učestvovat će 23 teatra i institucije kulture iz 12 bosanskohercegovačkih gradova.

Program primarno obuhvata pozorišne predstave, ali i ostale oblike scenskih umjetnosti kao što su međunarodne koprodukcije i gostovanja, čitanja i uprizorenja tekstova savremenih europskih autora, višejezičnost, okrugle stolove i susrete s direktnim internetskim uključivanjem, koncerte, izložbe, igraonice i radionice za djecu, te prigodnu gastronomsku ponudu.

Učesnice ove značajne međunarodne teatarske manifestacije European Theater Night, koja okuplja i ujedinuje teatarske radnike iz cijele Evrope sa njihovom publikom su Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora, Slovenija, Austrija, Mađarska, Belgija, Češka, Bugarska i Slovačka, a cilj je da se u narednom periodu ovom projektu priključe i ostale zemlje regiona i Evrope, saopćeno je iz BNP Zenica.

Posted by on 2013-11-14. Filed under Kultura, Vijesti iz BH gradova, Zenica. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login