Novi informativni i interaktivni portal u Srebrenici

Srebrenica

Srebrenica

Lokalni informativni web portal eSrebrenica.ba počeo je sa radom u ponedjeljak, 4. novembra 2013. godine. Portal je, kako navode u uredništvu, “namijenjen svim građanima Srebrenice, sa akcentom na promociju i predstavljanje potencijala tog grada”.

“Osim pozitivne promocije Srebrenice, cilj projekta eSrebrenica je da pruži neutralan prostor za mlade ljude, komunikaciju i kreativne inicijative za poboljšanje odnosa između zajednica, podsticanje ekonomskog razvoja i mogućnosti za zapošljavanje, edukaciju i informisanje”, saopšteno je iz eSrebrenica.ba.

Iz ovog portala su pozvali mlade ljude da daju svoj doprinos i šalju fotografije, video-zapise, priče i ostale materijale koji će obogatiti sadržaj eSrebrenice, a na zadovoljstvo svih korisnika portala.

Projekat eSrebrenica.ba finansijski podržava Vijeće Evrope, u okviru programa “Mjere izgradnje povjerenja” (Confidence Building Measures – CBM), koji za cilj ima promociju i poboljšanje tolerancije između različitih zajednica u zemljama-članicama VE.

Posted by on 2013-11-06. Filed under Srebrenica, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login