Novi ratovi zvijezda oduzeli Avataru rekord gledanosti u Sjevernoj Americi

Ratovi zvijezda Star WarsNovi “Ratovi zvijezda: Sila se budi “oduzeli su u srijedu “Avataru” naslov filma s najvećim prihodima u povijesti u Sjevernoj  Americi, a još ima prostora da ga nadmaši na međunarodnoj razini.

“Sila se budi”, sedmi dio galaktičke epopeje, “premašio je 760,5 miliona dolara koliko je zaradio ‘Avatar’ tijekom čitavog trajanja prikazivanja”, saopštio  je filmski studio Disney, koji je proizveo i distribuirao “Silu”.

Najnoviji dio svemirske sage već je zaradio 758,2 miliona dolara u SAD-u i Kanadi do utorka, u tri sedmice prikazivanja.

Bitka između dviju epopeja tek je počela s obzirom da “Avatar” također postaje niz filmova. Predviđena su tri nastavka s glumcima iz originalnog filma – Zoe Saldana, Samom Worthingtonom i Sigourney Weaver. Sljedeći nastavak očekuje se 25. decembra 2017.

“Sila se budi” u režiji J.J. Abramsa, s novom generacijom glumaca (Daisy Ridley, John Boyega i Oscar Isaac) postao je u dvije sedmice nakon premijere i film s najvećim prihodima u 2015. u Sjevernoj Americi.

Posted by on 2016-01-08. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login