Novi snijeg na Kozari omogućio nastavak sezone skijanja

Kozara, skijanjeNovi snijeg, koji je pao na planini Kozari i na ski stazi dostigao visinu od 30 centimetara, omogućio je nastavak sezone skijanja.

Iz Planinarsko-skijaškog društva “Ljubijski rudar” navode da će tokom vikenda raditi ski lift i to za dnevno skijanje od 10.00 do 16.00 sati, dok je noćno u terminu od 18.30 do 21.30 sati.

Dnevni ski pas za odrasle košta 15 KM, poludnevni 10, a noćno skijanje 13 maraka. Za djecu dnevni ski pas košta 10, a poludnevni sedam maraka.

Ski lift za odrasle je kapaciteta 900 skijaša na sat dok je ski staza njima namijenjena duga 600 metara. Kapacitet dječijeg ski lifta je 450 skijaša na sat, a skijaška staza duga je 150 metara.

U Planinarsko-skijaškom društvu “Ljubijski rudar” nude i iznajmljivanje ski opreme, učitelje skijanja, restoran i prenoćište, te pozivaju sve koji žele ugodno provesti ovaj vikend, baviti se sportom, uživati u snijegu i biti u prirodi da dođu na Kozaru.

Opštinu Prijedor sinoć je zahvatilo nevrijeme sa kišom, grmljavinom i snijegom, a na obližnjoj Kozari sniježna mežava donijela je nove centimetre snijega koji je sada dostigao visinu od 15 centimetara.

Posted by on 2012-01-21. Filed under Turizam. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login