Novi toplotni udar u srijedu i četvrtak

vrijeme, BiHSunčano vrijeme i izuzetno visoke temperature pratit će nas i u narednim danima. Posebno se pripazite u srijedu i četvrtak, kada su najavljene temperature iznad 40 stepeni.

Temperature se u naredna tri dana neće pretjerano mijenjati. Jutarnje će se kretati od 12 do 20 stepeni, na jugu do 24, a dnevne od 32 do 40 stepeni, rečeno nam je u Federalnom hidrometeorološkom zavodu.

No, u srijedu i četvrtak i jutarnje i dnevne će biti povišene za dva stepena te će biti izuzetno vruće. Jutarnje će se kretati do 22, odnosno 25 stepeni na jugu, a dnevne do 42 stepena.

Izdato je i upozorenje Meteoalarma, gdje se upozorava na visoke temperature u područjima Bihaća, Prijedora, Višegrada, Mostara, Foče i Banje Luke, koji su označeni crvenom bojom, što znači da je vrijeme u tim regijama izuzetno opasno po ljudski život.

Ljekari savjetuju da izbjegavate izlaziti između 10 i 17 sati, da pijete puno tekućine, ne konzumirate tešku hranu i jedete više manjih obroka dnevno.

Posted by on 2013-08-05. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login