Obama izašao kao pobjednik iz budžetske krize

Barack ObamaPrva anketa javnog mnijenja sprovedena u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) nakon 16-dnevne budžetske krize pokazala je da je Republikanska stranka u velikom gubitku, dok se američki predsjednik Barack Obama smatra herojem koji je dobio bitku, prenosi Anadolu Agency (AA).

Anketa koju je sproveo CNN, pokazala je kako građani vjeruju da je Republikanska stranka izgubila šansu na izborima, jer su odgovorni za budžetsku krizu.

Iako se očekivalo da će budžetska kriza umanjiti popularnost Obame i Demokratske stranke, krajnji ishod je upravo suprotan. Sedam od deset građana smatra da su “republikanci odgovorni za budžetsku krizu“.

Prema ovoj anketi, građanima SAD-a se jako svidio stav Obame, koji je bio odlučan protiv opozicije i koji nije promijenio mišljenje o zakonu o zdravstvenom osiguranju, što su republikanci postavili kao uslov za početak rada vlade.

Posted by on 2013-10-23. Filed under Svijet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login