Obilježavanje 40. godišnjice postojanja Univerziteta „Džemal Bijedić“

Univerzitet Džemal Bijedić

Univerzitet Džemal Bijedić

Sinoć je u Centru za kulturu Mostar promovisana monografija Univerziteta “Džemal Bijedić”, pod nazivom “40 godina Univerziteta kroz pisanu riječ i sliku”,  te otvorena  izložba izdavačke djelatnosti i dokumentarne građe.

Glavni i odgovorni urednik monografije Edim Šator rekao je kako je nastojanje bilo kroz ovu monografiju pokazati kontinuitet visokog obrazovanja u Mostaru.

„Kroz ovu monografiju prikazali smo gdje smo bili i šta smo radili u proteklih 40 godina, ali i u kojem pravcu ćemo se nastaviti razvijati“, kaže Šator.

“Nastojali smo više slikom nego riječima da prikažemo ono što Univerzitet nudi, tako da smo dali prostor svim Fakultetima, biblioteci, ali i Studentskom domu i Uniji studenata. Rađene su namjenske fotografije tokom nastave na svim Fakultetima, a za njih je bio zadužen Ćamil Topuz”, izjavila je Edita Mulaosmanović, rukovodilac Univerzitetske biblioteke.

Osim monografije, prikazana je i izložba “Izdavačka djelatnost Univerziteta “Džemal Bijedić” od 1977-2017”, koja sadrži preko 300 primjeraka monografskih i serijskih publikacija, koje su izašle u izdanju Univerziteta u proteklih 40 godina, te dokumentarnu građu, isječke iz novina, koji prikazuju razvoj Univerziteta od osnivanja do danas.

Izloba je otvorena u Centru za kulturu do 13. februara.

Posted by on 2017-02-09. Filed under Magazin, Obrazovanje. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login