Obilježavanje Dana državnosti u saradnji sa sarajevskim školama

Historijski muzej, BiHHistorijski muzej Bosne i Hercegovine obilježit će ove godine Dan državnosti BiH u saradnji s dvjema sarajevskim školama: Srednjom školom za okoliš i drvni dizajn i Osnovnom školom “Vladislav Skarić”, saopćeno je danas iz ovog muzeja.

U srijedu, 23. novembra, u prostorijama Srednje škole za okoliš i drvni dizajn će biti otvorena izložba “Ja, ban bosanski Kulin” autorice Elme Hašimbegović.

Gostovanje izložbe u školi održava se u okviru projekta Historijskog muzeja “Muzej u školama”.

Program otvorenja vodit će učenici historijske sekcije škole, a izložbu će otvoriti pomoćnik načelnika Općine Novo Sarajevo Faruk Pišeš.

U znak podrške Historijskom muzeju Bosne i Hercegovine učenici i nastavnici OŠ “Vladislav Skarić” odlučili su Dan državnosti obilježiti u prostorijama Muzeja, na taj način skrećući pažnju na važnost ove institucije kulture koja se zbog neriješenog statusa nalazi u jako teškoj situaciji.

Svečani program  bit će održan 24. novembra. Muzej će ovim povodom izložiti originalne dokumente vezane za Prvo zasjedanje ZAVNOBIH-a (25.11.1943.), događaja za koji se veže Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

Posted by on 2011-11-22. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login