Obilježena 19. godišnjica ubistva Blaža Kraljevića

Blaž KraljevićU povodu obilježavanja 19. godišnjice ubistva generala Blaža Kraljevića i osam vojnika HOS-a, Hrvatska stranka prava (HSP) BiH danas je položila vijence i zapalila svijeće na spomen obilježju, u mjestu Varda, zapadno od Mostara.

Stanko Primorac Ćane, predsjednik Udruge bivših pripadnika HOS-a “Vitez Blaž Kraljević” i ratni zamjenik zapovjednika HOS-a, u čijoj organizaciji se i obilježava godišnjica ubistva generala Blaža Kraljevića i osam njegovih pobočnika, kazao je kako je ovo bila prilika da se da dužno poštovanje i izrazi zahvalnost poginulima u borbi protiv velikosrpske agresije.

Uz predsjednika HSP-a BiH Zvonku Jurišića, članove i simpatizere te stranke, godišnjici stradanja prisustvovao je i počasni predsjednik HSP-a RH Ante Đapić.

Nakon spomena na ubijene, HSP BiH je organizirao veliko pravaško druženje za svoje članove i simpatizere u mjestu Koćuša kod Veljaka, općina Ljubuški.

Sutra, 8. augusta, u 18 sati, u Katedrali Marije Majke Crkve u Mostaru bit će služena Sveta misa zadušnica za pokojnoga Blaža Kraljevića i njegove pobočnike, te sve ostale pripadnike HOS-a.

Posted by on 2011-08-07. Filed under Mostar, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login