Obilne kiše izazvale poplave u Mostaru

Mostar, poplaveObilne padavine koje su u nedjelju tokom dana padale na širem području Mostara izazvale su velike materijalne štete.

Posebno teško je u naselju Livač, sjeverno od Mostara, gdje je voda prodrla u najmanje jednu kuću, a još nekoliko ih je ugroženo.

U kuću Tihomira Buconjića, inače invalida, prodrla je voda, potpuno poplavila podrum, te od kuće napravila malo ostrvo kojem je bilo nemoguće prići, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Intervenisali su mostarski vatrogasci, uprkos činjenici da – zbog političkih blokada – već tri mjeseca nisu primili plate, kao ni 10.000 ostalih direktnih i indirektnih budžetskih korisnika Grada Mostara.

U samom centru grada, kako su izvjestili lokalni mediji, Ulica kralja Tomislava je doslovno bila pod vodom, a iste slike ponovile su se i u Ulici Hrvatske mladeži, te naselju Eksperiment.

Plivala je i novoobnovljena Dubrovačka ulica, a pošteđen nije ostao niti Stari grad.

Pričinjena je znatna materijalna šteta na privatnim i privrednim objektima, a voda je u stambenim naseljima poplavila veći broj, garaža i kuća.

Posted by on 2013-04-01. Filed under Mostar, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login