Objavljena konačna rang lista studenata koji su ostvarili pravo na općinsku stipendiju

Travnik

Travnik

Općina Travnik je objavila konačnu rang listu dodjeljenih stipendija redovnim studentima u akademskoj 2012/13. godini.

Pravo na dodjelu općinske stipendije imali su državljani BiH, koji imaju status redovnog studenta, a imaj stalno mjesto prebivališta na području općine Travnik, u tekućoj akademskoj godini su prvi put upisali određenu godinu studija na istom fakultetu, ne primaju kredit, stipendiju od drugog davaoca i pohađaju fakultet deficitarnog zanimanja (medicinski, elektrotehnički, arhitektonski, građevinski, geodezija, prirodno-matematički fakultet – odsjek matematika i fizika, prednost ima nastavnički smjer).

U akademskoj 2012/13. godini općina Travnik dodjeljuje ukupno 120 stipendija, i to: 100 stipendija redovnim studentima i 20 stipendija studentima deficitranih zanimanja.

Iznos stipendije po studentu je 100,00 KM mjesečno, a isplaćivat će se u tekućem mjesecu za prethodni mjesec počev od decembra 2012. godine, a zaključno sa oktobrom 2013. godine.

Obavještavaju se studenti koji su u ostvarili pravo na stipendiju da će se potpisivanje ugovora o dodjeli stipendija održati dana 22.02.2013.godine (petak) sa početkom u 14,00 sati., u velikoj sali općine Travnik.

Na potpisivanje ugovora studenti su obavezni ponijeti ličnu kartu i kopiju vlastitog tekućeg računa na koji će se vršiti uplata stipendije.

Posted by on 2013-02-19. Filed under Travnik, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login