Objavljeni rezultati konkursa za dodjelu općinskih stipendija

Bosanska Krupa

Bosanska Krupa

Objavljen je spisak studenata koji su prijavom na konkurs uz ispunjenje uvjeta ostvarili pravo da primaju stipendiju općine Bosanska Krupa za školsku 2012/13. godinu. To pravo ima 125 studenata i studentica koji studiraju na fakultetima u Bosni i Hecegovini, odnosno njih 144 na višim godinama studija.

Pravo na stipendiju ostvarilo je po pravilima raspisanog konkursa i 50 studenta prve godine. Po osnovu pripadnosti boračkoj populaciji sukladno zakonu o dopunskim pravima boraca to pravo je ostvarilo 38 brucoša, 10 studenata koji studiraju na univerzitetima koji se obrazuju za utvrđena deficitarna zanimanja na području općine Bosanska Krupa, kao i 2 učenika generacije. Stipendiju je ostvarila i studentica koja je u prethodnom studiranju ostvarila prosjek ocjena deset i koja je druga godina drugog ciklusa filozofskog studija.

Najviše studenata koji su dobili stipendiju studiraju na nekom od fakulteta u Bihaću. Uz njih, 27 studenata se školuje u Sarajevu, 11 u Tuzli, 3 u Banja Luci i 2 u Mostaru.

Od ukupno 215 predatih zahtjeva, 20 prijavljenih studenata nije ostvarilo pravo na stipendiju po raznim osnovama: zbog nepotpune dokumentacije, korištenja subvencija za smještaj u studentskim domovima, neispunjavanja uvjeta da studira na jednom od državnih fakulteta BIH, zbog kašnjenja na rok prijave, kao i drugih uvjeta propisanih konkursom.

Posted by on 2013-01-30. Filed under Bosanska Krupa, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login