Obnovljen unutrašnji dio dobojske tvrđave “Gradina”

Doboj, tvrđava, Gradina

Doboj, tvrđava "Gradina"

Na srednjovjekovnoj tvrđavi “Gradina” u Doboju završena je obnova kompletnog unutrašnjeg prostora, izjavio je Srni predsjednik Organizacija za razvoj turizma regije Doboj “Rotor” Miodrag Bosić.

“Novi unutrašnji izgled, odnosno obnovljene klupe, stolovi, ograde, pozornica, sanitarni čvor, trebalo bi posjetiocima da učine prijatnijim boravak na tvrđavi”, rekao je Bosić.

On podsjeća da je ovaj kulturno-historijski spomenik 2006. godine proglašen spomenikom od posebnog nacionalnog značaja.

Bosić navodi da je tokom prošlog i ovog mjeseca tvrđavu obišao veliki broj đaka u okviru školskih ekskurzija i grupe turista, dok je u julu i augustu planirano više kulturnih i muzičko-zabavnih manifestacija, među kojima su i susreti Dobojlija iz dijaspore, koji su prije tri godine postali tradicionalni.

Dobojska srednjovjekovna tvrđava izgrađena je u 13. vijeku, a tokom njenog unutrašnjeg uređenja, prije pet godina, izgrađeni su amfiteatar sa ljetnom pozornicom, dječiji zabavni park, etno-kafe, suvenirnica, dok su na tri platoa postavljene klupe i stolovi.

Posted by on 2012-06-23. Filed under Doboj, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login