Obuka za više od 1.000 nezaposlenih osoba

posao, obukaU okviru Programa zapošljavanja i zadržavanja mladih u BiH (YERP), koji realizira pet UN agencija (UNDP, UNICEF, UNFPA, IOM i UNV) u saradnji s Federalnim zavodom i kantonalnim službama za zapošljavanje, sredinom novembra počet će obuka iz informatike (ECDL) i engleskog jezika za mlade nezaposlene osobe do 30 godina.

Informatičku obuku realizirat će konzorcij CEED, BHM i NET PRO, a obuku iz engleskog BHM, najavljeno je iz Federalnog zavoda za zapošljavanje.

Uposlenici centara za informiranje, savjetovanje i obuku (CISO), koji su tokom ove godine formirani u sklopu kantonalnih službi za zapošljavanje, bit će zaduženi za selekciju polaznika.

Planirano je da obuku prođe nešto više od hiljadu polaznika, a na ovaj način Federalni zavod i kantonalne službe za zapošljavanje, u saradnji s partnerima, daju doprinos osposobljavanja nezaposlenih za tržište rada.

Posted by on 2011-11-07. Filed under Ekonomija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login