Obustavljen postupak za otvaranje stečaja u Naftnim terminalima FBiH

Naftni terminali FBiH, Ploče

Naftni terminali FBiH, Ploče

Nakon što su izmirene obaveze prema Deltagripu, a djelimično i prema drugim vjerovnicima, stečajni sudija na današnjem ročištu u Dubrovniku obustavio je postupak za otvaranje stečaja u Naftnim terminalima Federacije BiH (NTF) – izjavio je za Fenu direktor NTF-a Rasim Kadić.

On je naglasio da NTF nakon ove odluke nastavlja s normalnim poslovanjem.

“Zadovoljan sam jer smo spriječili gubitak strateške firme, ali sam istovremeno tužan zbog činjenice da smo uopće bili dovedeni u ovakvu situaciju”, rekao je Kadić.

Istakao je da je nakon ovoga upravljanje i nadzor nad NTF-om potrebno urediti na način koji će spriječiti ponavljanje sličnih problema.

“Ne smije nam se dešavati da vlasnik svake dvije godine mora davati 15 miliona KM za “gluposti” koje su ovdje rađene, već strateška kompanija poput ove mora poslovati s dobitkom. Vlada FBiH i Uprava NTF-a moraju poduzeti sve neophodne mjere da stanje u ovoj kompaniji već od sutra bude potpuno preokrenuto”, potcrtao je Kadić.

Posted by on 2013-03-22. Filed under Ekonomija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login