Očekuje nas talas ekstremnog zahlađenja

zima, hladnoćeMeđunarodni meteorološki zavodi tvrde da će od 1. decembra uslijediti još jedan veliki hladni talas koji će u sve predjele u regiji, pa i one najniže, donijeti snijeg i niske temperature.

U Bosni će od nedjelje ponovno padati snijeg, a u Hercegovini kiša praćena vjetrom.

Slične vremenske prilike mogle bi vladati i u ostatku regije. Temperature će biti, po pomenutom izvoru, izuzetno niske. I Norveški meteorološki institut, koji važi za jedan od najboljih u svijetu, navodi kako će temperature pasti i do -10 stepeni.

Iako se domaći klimatolozi ne upuštaju u iznošenje dugoročnih prognoza, svjetski meteorološki zavodi tvrde kako je pred nama jedna od najhladnijih zima u zadnjih 100 godina.

Dominik Jung, njemački meteorolog koji je iznio ovu tvrdnju, kaže kako će zima biti izuzetno jaka.

Decembar i januar će navodno na Balkanu biti jako hladni, dok će februar biti malo topliji. Jung kaže kako je moguće da dnevne temperature budu minus deset, a noću čak i minus 25. Uz dosta snijega, pa i mećave, naročito u prvom mjesecu iduće godine.

Posted by on 2013-11-30. Filed under Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login