Očekuje se nagli pad temperatura i snijeg u BiH

Nagli pad temperatura i prvo ozbiljnije zahladnjenje očekuje nas u noći s ponedjeljka na utorak, kazao je meteorolog Federalnog hidrometeorološkog zavoda FBiH Željko Majstorović.

Pad temperatura i minusi dovest će u ponedjeljak i do prvog snijega na planinama, ali i u srednjoj Bosni. Snijeg bi mogao zabijeliti i Hercegovinu, ali tek u drugoj polovini mjeseca – kaže Majstorović.

susnježica

susnježica

“Snijeg se u Hercegovini može očekivati kao pojava, međutim ne treba očekivati da će se zadržati na tlu”, kazao je Majstorović.

Naglašava kako će se niske temperature zadržati tokom cijelog mjeseca, te da je ljetnim i proljetnim temperaturama u ovoj godini došao kraj.

Kada su u pitanju padavine, dodao je da u Hercegovini treba očekivati veće količine kišnih oborina tokom cijelog mjeseca.

Da će doći do zahladnjenja i pada temperature na prostoru cijele regije, potvrdili su i meteorolozi iz Hrvatske. Snijeg u Lici i Gorskom Kotaru se očekuje već tokom nedjelje, zbog čega se savjetuje oprez vozačima i obavezna zimska oprema na automobilima.

U nedjelju u jutarnjim satima bit će pretežno oblačno vrijeme s kišom u većem dijelu zemlje. Tokom prijepodneva nešto slabe kiše, uz povećanu oblačnost, može biti još ponegdje na istoku i jugoistoku, u ostatku zemlje sunčanije.

Jutarnja temperatura od 7 do 12, na jugu do 15, a dnevna od 12 do 19 Celzijevih sepeni.

Posted by on 2013-11-09. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login