Očekuje se oko 3.000 učesnika na 6. tuzlanskoj biciklijadi

Biciklistički klub Tuzla, u saradnji s generalnim sponzorom Volkswagen Nipex te ostalim prijateljima događaja i ove godine pripremio je za građane Tuzle, Tuzlanskog kantona i cijele Bosne i Hercegovine porodični spektakl – 6. tuzlansku biciklijadu.

biciklijada TuzlaKako je kazao predsjednik Biciklističkog kluba Tuzla Mirsad Jusić, za ovogodišnju biciklijadu vlada veliko interesovanje, pa organizatori bilježe 30 posto više prijava u odnosu na prethodne godine.

– Ove godine putem online prijava već imamo 2.000 prijava, a očekujemo da će na Biciklijadi učestvovati oko 3.000 biciklista. Vozit će se lagana dionica dužine 14 kilometara, što je krug oko cijelog grada. Moram naglasiti da nije u pitanju trka, već rekreativna vožnja, a starosne granice nema – rekao je Jusić.

Za Biciklijadu se još uvijek može prijaviti i na dan vožnje, danas od 08.00 do 11.00 sati, kada Biciklijada počinje.

Tradicionalna Biciklijada je rekreativni događaj koji privlači ljude svih uzrasta. Cjelodnevno druženje porodica, uz propagiranje zdravog načina života, glavni je cilj organizatora Biciklijade.

Sve učesnike očekuje odlična cjelodnevna zabava i bogat nagradni fond.

Dosadašnje biciklijade okupile su značajan broj učesnika – rekreativaca i protekle su u odličnoj atmosferi, što predstavlja veliku odgovornost za organizatore da svaku narednu “Tuzlansku biciklijadu” podignu organizaciono na viši nivo.

Biciklistički klub Tuzla kao organizator za sve ima poruku “U voljenom gradu svi na biciklijadu”.

Mjesto okupljanja bit će danas, kao i dosad, plato Stupine od 08.00 sati.

Posted by on 2017-08-27. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login