“Očistimo Sarajevo za jedan dan”

Akcija čišćenja “Očistimo Sarajevo za jedan dan” organizovana je danas na nekoliko lokacija u Sarajevu. Ideja je bila okupiti što više građana kako bi što veći dio grada bio očišćen tokom dana, a smeće sa sarajevskih ulica i parkova uklonjeno.

Sarajevo
Sarajevo

Inicijator akcije je profesorica Druge gimnazije u Sarajevu Aida Sejdić-Melezović.

Akcija je počela okupljanjem građana na nekoliko lokacija. Njima su se pridružili i učenici Druge gimnazije Sarajevo i Gimnazije Obala, te Kantonalno javno komunalno preduzeće “Rad” koje je stavilo svoje resurse na raspolaganje, a po okončanju akcije će se pobrinuti za odvoz prikupljenog otpada.

Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić najavio je takođe da će u povodu Dana planete Zemlje, koji se obilježava 22. aprila u više od 150 zemalja širom svijeta, i ove godine biti realizovana velika ekološka akcija čišćenja i ozelenjavanja javnih površina, saopšteno je iz Općine Centar.

Ovo je praksa poznata i u ostalim velikim gradovima, gdje se građani redovno angažuju da pomognu u proljetnom čišćenju svog grada.

Posted by on 2019-03-17. Filed under Ekologija, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login