Od ponedjeljka niti jedan kamion nije istovaren na deponiju Uborak

Nastavljena je blokada deponije Uborak. Svjesni da je u pitanju opasnost po njihovo zdravlje i živote, građani se u sve većem broju odazivaju pozivu inicijative “Jer nas se tiče”.

Uborak
Uborak

Iako dogovor o trajnom zatvaranju i izmještanju deponije sa gradskim vlastima nije postignut te samim tim ni blokada nije prekinuta, smeće sa mostarskih ulica se odvozi na nepoznate lokacije.

“Kako ne bi došlo do dezinformacija o tome da određena komunalna poduzeća vrše istovar na deponiju, naglašavamo da na gradsku deponiju nije istovaren niti jedan kamion od ponedjeljka, 10.6. od 10.00h. Moguće je samo da zbog postojanja više komunalnih poduzeća u gradu određena vrše sakupljanje i odlaganje otpada na samo njima poznate lokacije, ali to nikako nije deponija!

Dragi sugrađani ne dozvolite podjele bilo kakve vrste, ovo je zajednički problem svih građana Mostara. Mi smo već 7. dan na kapiji deponije, jer nas se tiče”, saopštili su iz Inicijative.

Posted by on 2019-06-17. Filed under Mostar, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login