Od sutra počinju letovi Pegasus Airlinesa iz Sarajeva do Istanbula

 Pegasus Airlines

Pegasus Airlines

Turska aviokompanija Pegasus Airlines sutra (četvrtak) uspostavlja avioliniju Sarajevo – Istanbul, najavljeno je iz te kompanije.

Letovi na relaciji Sarajevo – Istanbul će se obavljati pet puta sedmično i to: ponedjeljkom, utorkom, srijedom, četvrtkom i nedjeljom. Slijetanje aviona iz Istanbula je u 14:25 sati, a polijetanje je u 15:05.

Navedeni letovi će se obavljati avionima tipa Boeing 737 – 800, kapaciteta 189 sjedišta.

Pegasus Airlines osnovan je u Istanbulu 1990. godine, kao najpoznatija privatna aviokompanija u Turskoj, i dio je ESAS Holdinga koji je u vlasništvu poznate turske porodice Sabanci.

Pegasus Airlines počeo je sa prvim letovima 1. novembra 2005. godine, na domaćim linijama, kreirajući i implementirajući prvu kompletnu low-cost aviostrategiju u Turskoj.

Odabirom aerodroma Sabiha Gokcen kao svog glavnog aerodroma i središta, Pegasus Airlines predstavio je koncept jednostavnog, ugodnog i low-cost letenja.

Pegasus je obogatio spisak destinacija, uvrštavajući na njega Sarajevo, čime ukupan broj domaćih i međunarodnih destinacija koje kompanija pokriva je 63 – 39 međunarodnih i 24 domaće, obuhvatajući 27 zemalja širom Evrope, Bliskog istoka, Balkana i Kavkaza.

Pegasus Airlines je druga turska kompanija uz, Turkish Airlines, koja će obavljati redovne letove na relaciji Sarajevo – Istanbul.

Posted by on 2013-02-27. Filed under Ekonomija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login