Održan Snowboard Europa Kup

Bjelašnica

Bjelašnica

Ovaj vikend (09. i 10. februara), na Bjelašnici je održan, Četvrti Snowboard Europa Kup u organizaciji Ski Saveza Bosne i Hercegovine i Snowboard Cluba ‘Freestyle’.

Svoje umjeće i vještine, takmičari su pokazali u dvije discipline Slope Style i Big Air.

Europa Kup je privukao 36 profesionalnih ridera iz BiH, Hrvatske, Srbije, Austije, Italije i Mađarske te pristojan broj zaljubljenika u Snowboard koji su uživali u zimskim radostima.

U disciplini Slope Style, u muškoj konkurenciji prva tri mjesta osvojili su Hoertnagl Ronald, Kundratitz Philipp Wilhelm iz Austrije te dioli Nicola iz Italije.

Bh. takmičar Faris Biogradlić je osvojio 12 mjesto te se tako kvalificirao za finale.

U istoj disciplini, u ženskoj konkurenciji prvo mjesto pripalo je Kajzer Vesni iz Slovenije, a drugo i treće mjesto osvojile su Maiocco Maria Delfina i Barengo Valentina iz Italije.

Takmičenje u disciplini Big Air, uz podršku sunčevih zraka održano je u
nedelju. U muškoj konkurenciji prvo mjesto osvojio je Hoertnagl Ronald
iz Austrije, a drugo i trece mjesto, osvojli su Zulian Emil i Dioli Nicola iz Italije.

Biogradlić Faris je u ovoj disciplini osvojio deveto mjesto. U ženskoj
konkurenciji prvo i drugo mjesto osvojile su takmičarke iz Italije, Barengo Valentina i Maiocco Maria Delfina, a treće mjesto pripalo je Berislavić Paulini iz Hrvatske.

Posted by on 2013-02-12. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login