OKC Abrašević: Preminuo Husein Oručević

Omladinski kulturni centar (OKC) Abrašević saopštio je tužnu vijest da je jutros preminuo direktor Husein – Huso Oručević.

Husein Oručević
Husein Oručević

“Jutros se ugasio veliki svjetionik Mostara, Abraševića i svih ljudi koje je okupljao. Husein Oručević (1969-2024.)”, navodi se na Facebook stranici OKC Abrašević.

Husein Oručević rođen 1969. godine u Mostaru bosanskohercegovački je novinar, kulturni i društveni aktivist i počasni konzul Republike Poljske u Mostaru.

Studirao je političke nauke, specijalizacija evropske studije, na Jagelonskom univerzitetu u Krakovu i Univerzitetu “Jan Kochanowski” u gradu Kielce.

Poznat je kao radijski novinar, politolog, promotor kulture. Kao aktivist u civilnom sektoru, angažovan je na pitanjima lokalnih politika, borbe protiv korupcije i izgradnje institucija. Radio kao novinar, između ostalog, na Radiju Kielce u Poljskoj (od 2010) i BH radiju 1 u Sarajevu.

Od 2022. bio je direktor Omladinskog kulturnog centra “Abrašević”.

Posted by on 2024-06-20. Filed under Društvo. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

You must be logged in to post a comment Login