Okončani ponovljeni izbori u sjevernoj Mitrovici

Mitrovica, Kosovo

Mitrovica, Kosovo

Danas su se u tri biračka centra u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice održali ponovljeni izbori za gradonačelnika i lokalnu skupštinu. Birališta su zatvorena u 19 sati.

Izbori su protekli mirno, uz pojačane mjere sigurnosti. Izbori su se održali u tri biračka centra, na 26 biračkih mjesta, u OŠ “Sveti Sava”, Medicinskoj i Tehničkoj školi. Na tih 26 biračkih mjesta pravo glasa ima 22.700 glasača.

Iz CIK-a je saopćeno da će se prvi rezultati znati između 22 i 23 sata.

Još uvijek nije jasno gdje će se brojati glasovi. RTS je prenio da će to biti u Kosovskoj Mitrovici, iz OSCE-a su poručili da će se prebrojavanje obavljati u Prištini, kako bi se izbjegle eventualne neregularnosti.

Preduzete su jake mjere sigurnosti da glasanje protekne bez problema.

KFOR, EULEX, kosovska policija, civilna zaštita, neki od njih i sa pancirima i oružjem, blili su na svim biračkim mjestima i u njihovoj bliziini, kako ne bi dozvolili da se ponovi scenario viđen 3. novembra kada su izbori u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici prekinuti. I sam proces glasanja bolje je organizovan nego prije dvije sedmice, piše B92.

Do 18 sati izašlo je 21,12 posto birača, odnosno 4.938 ljudi, javlja RTS.

Posted by on 2013-11-17. Filed under Svijet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login