‘Okupiraj Banjaluku’ sa 100 zainteresiranih

Okupiraj Banjaluku„Okupiraj Banjaluku“ (Occupy Banjaluka) naziv je nedavno formirane Facebook grupe, koja trenutno broji 100 zainteresiranih za podršku pokretu koji je ranije počeo proteste na američkom Wall Streetu.

Za sada poruke ne najavljuju konkretne poteze grupe “Okupiraj Banjaluku“, osim komentara i podrške globalnim protestima 15.oktobra.

Poruka osobe potpisane kao Aleksandar Perendić tek nagovještava da je “vrijeme da počnemo nešto da radimo”, te moli sve one koji su zainteresovani da se aktivno uključe, jer je, kako je napisano ekavicom, “vreme da se organizuje jedan sastanak ‘uživo’”.

Ostale poruke svode se na podjećanje da su ljudi širom svijeta započeli protest ukazujući na nepravedne malverzacije jedan posto poslovne i političke elite, čije akcije utiču na 99 posto svih ostalih.

Sve je počelo u USA na Wall Streetu, spontanim okupljanjem grupe ljudi, a danas je pokret na svjetskom nivou i nastavlja se u obliku „nenasilne građanske neposlušnosti“, gradeći solidarnost zasnovanu na međusobnom poštovanju, prihvatanju i ljubavi.

Hoćemo li i mi?, pitanje je kojim se završavaju poruke “Occupy Banjaluka”.

Posted by on 2011-10-10. Filed under Banja Luka, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login