Olimpijska zastava ponovno u Sarajevu

Međunarodni olimpijski komitet

Međunarodni olimpijski komitet

Nakon 31 godine, olimpijska zastava zavijorila se ponovo Sarajevom. Ovaj put povod su Europski olimpijski festival mladih, koji zajednički organizuju Sarajevo i Istočno Sarajevo 2017.godine.

Početak manifestacije održan je u petak ujutro okupljanjem i polaskom zastave EYOF-a iz Istočnog Sarajeva, a krajnja destinacija bila je Olimpijska dvorana “Juan Antonio Samaranch” , gdje su zastavu dočekali članovi sarajevskih hokejaških i klizačkih klubova.

Mladi klizači su sa zastavom u rukama klizali ledenom plohom na kojoj su nekada klizali svjetski šampioni.

“Ovo je olimpijada mladih i ja se nadam da će mnogi od vas biti takmičari za dvije godine i da će predstavljati našu zemlju”, poručio je gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić.

Olimpijske igre ogledavaju se u miru i prijateljstvu.

“Očekujemo da ćemo do 2017. godine širiti pozitivnu energiju kako bi ova sportska manifestacija protekla u najboljem redu”, kazao je načelnik Istočnog Sarajeva Nenad Samardžija.

Bh. prijestolnica će biti domaćin 13. EYOF-a koji će početi 11. veljače 2017. godine. Europski olimpijski festival mladih predstavlja jedno od najmasovnijih sportskih natjecanja Starog kontinenta na kojem sudjeluje oko 1.500 sportaša iz 49 zemalja.

Posted by on 2015-02-07. Filed under Sarajevo, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login