Olimpizam ponovo u Sarajevu – Najljepše želje domaćinima i sportašima EYOF-a

EYOF 2019
EYOF 2019

Mlade sportaše cijele Evrope u narednih osam dana će ugostiti olimpijsko Sarajevo. Duh i poruke olimpizma ponovno dolaze na Jahorinu, Bjelašnicu, Igman, među građane Sarajeva i Istočnog Sarajeva.

Olimpijski festival mladih EYOF 2019, koji se ovdje održava od 9. do 16 februara pokrenuo je ne samo mlade sportaše koji će na ovim zimskim borilištima tražiti svoje prve i najveće uspjehe nego je stavio u pogon sve ljudske i materijalne kapacitete kako bi domaćini opravdali ukazano povjerenje i svima obezbijedili siguran, ugodan i radostan doživljaj. Kanton Sarajevo je od samog početka priprema za organizaciju ove velike sportske smotre bio sa svim svojim kapacitetima na raspolaganju organizatorima i posebno aktivan u finansijskoj podršci ovom događaju, saopćeno je iz Pres službe KS.

Vlada Kantona Sarajevo, ministarstva privrede i kulture i sporta su za organizaciju EYOF-a do sada alocirali 4,9 miliona KM. Također, kroz višegodišnje investiranje u sportske kapacitete u gradu i na olimpijskim planinama uloženo je više od 20 miliona KM.

  • Posebno smo ponosni na doprinos naših policajaca, vatrogasaca, ljekara i ostalih medicinskih radnika, preduzeća za održavanje čistoće, Kantonlanoj civilnoj zaštiti, Rad-u, Gras-u, Hitnoj pomoći i drugim javnim preduzećima i ustanovama koji će u potpunosti biti na raspolaganju učesnicima i gostima EYOF-a- navodi se u saopćenju.

Također, svim građankama i građanima Sarajeva, komšijama u Istočnom Sarajevu, čelnici Kantona Sarajevo upućuju najljepše želje i poručuju da zajedno svi želimo biti dobri domaćini našim gostima, da odavde ponesu najljepše uspomene, a mladim sportašima žele da postignu najbolje rezultate.

Posted by on 2019-02-08. Filed under Sarajevo, Sport, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login