Oluja, snijeg i poledica u SAD-u

Snježna oluja
Snježna oluja

Snježna oluja s ledom uzrokovala je u ponedjeljak otkazivanje nekoliko stotina letova i brojne odgode na sjeveroistoku Sjedinjenih Američkih Država i u Teksasu.

Letovi s destinacijom i odlaskom na dva od tri aerodroma u regiji Washingtona su imala veliko kašnjenje, zbog snježne oluje nakon koje je uslijedila poledica koja je pogodila regiju u nedjelju.

Reagan-National je imao kašnjenja polovinom dana u prosjeku 41 minutu i više od pola sata na Dullesu, prema internetskoj specijaliziranoj stranici Flightaware.

I u New Yorku, avioni u odlasku s aerodroma John F. Kennedy su kasnili oko 30 minuta.

U oko 80.000 domaćinstava nije bilo električne struje u ponedjeljak u toku dana u Washingtonu, u Virginiji i Marylandu, prema podacima koje su dostavile elektrokompanije.

Meteorološke službe upućuju na to da bi snijeg mogao ponovo pasti u regiji u toku noći s ponedjeljka na utorak.

Nešto južnije, aerodrom Dallas se oporavlja uz poteškoće od oluje s poledicom koja se sručila na sjever Teksasa ovog vikenda. U saopćenju objavljenom u ponedjeljak ujutro, aerodrom je predvidio otkazivanje 350 letova u ponedjeljak.

Posted by on 2013-12-10. Filed under Svijet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login