Općina Bihać nastavlja sa podrškom poduzetništvu

Bihać

Bihać

Općina Bihać kontinuirano radi na razvoju poduzetništva i privlačenja novih investicija, s ciljem novog zapošljavanja. Pozitivni efekti već su zabilježeni, kako tvrde, kada su u pitanju poticaji za ulaganje u poslovne zone, a otišlo se i korak dalje kada je u pitanju dodjela općinskog građevinskog zemljišta.

– Svim investitorima koji zapošljavaju do 10 zaposlenih u novoj investiciji dajemo subvenciju od 30 posto, do 20 novouposlenih radnika 60 posto i 30 i više radnika 90 posto. Cijenimo da su to značajne mjere i već se vide efekti toga, jedna veća zainteresiranost investitora da ulažu na području općine Bihać – izjavio je za Fenu pomoćnik načelnika za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj, Nijaz Lipovača.

Pored toga, oformljen je i Ured za poduzetništvo, u kojem investitor, odnosno poduzetnik, od same poslovne ideje do konačnog završetka projekta, može dobiti sve informacije na jednom mjestu, bez obzira u čijoj se nadležnosti nalazi pribavljanje određene dokumentacije ili obavljanje određenih procedura.

– Ubrzo ćemo realizirati i projekat „24 sata za poduzetnike“, zahvaljujući kojem će se uspostaviti dežurni telefon, na koji će investitor moći postaviti pitanje općinskoj administraciji u bilo koje doba dana, a već sutradan će se raditi na tome da se dobije adekvatan odgovor, odnosno prava informacija – dodao je Lipovača.

Posted by on 2014-06-01. Filed under Ekonomija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login